Imorgon släpps World of Warcraft: Shadowlands, som är den senaste expansionen till Blizzards omåttligt populära långkörare. Men när en ny era tar vid så tar en annan slut, och detta betonas lite extra den här gången i och med att WoW-designern Chris Kaleiki har valt att lämna sin position.

I en video på Youtube berättar han om sina 13 år hos Blizzard och hur han gick från att vara en guild-ledare som på hobbybasis tog fram idéer för hur spelet kunde förbättras, till att faktiskt börja jobba med spelet hos Blizzard. Han var bland annat den huvudsakliga designern för Monk-klassen, och för Shadowlands har han till exempel jobbat med Legendary Powers för just Monks såväl som en omdesign av Shadow Priests.

Han medger att anledningarna till att han lämnar Blizzard är komplicerade, men en stor bidragande faktor är att han helt enkelt inte är nöjd med spelets nuvarande skick. Han pekar bland annat på att guild-systemet inte är lika framträdande idag och att man tappat mycket av den sammanhållning som de erbjöd när man i princip var tvungen att förlita sig på dem för att tackla mycket av spelets innehåll.

Han säger även att handlingen och karaktärerna har börjat ta alltför stor plats, snarare än spelarna själva.