Efter en veckas försprång i bland annat Japan och USA släpptes Playstation 5 till sist i våra trakter under torsdagen. Sony har ännu inte skyltat med (skrutit om?) siffror, men enligt Gamesindustry-förläggaren Christopher Dring på Twitter är PS5-siffrorna i "vissa fall" mycket större än de PS4 mäktade med vid releasen 2013. Detta alltså trots pandemi och brist på konsoler att köpa.

Dring tillägger att Playstation 5 "sannolikt" kommer stå för den största konsollanseringen genom tiderna. Inga officiella siffror har hittills kommit från Sony, men det är säkert bara en tidsfråga.

Xbox har å sin sida sagt att de inte kommer rapportera om siffror för Xbox Series X och S (de slutade under One-eran). Det ska dock röra sig om den största lanseringen i Xbox-historien.

Sony har flitigt rapporterat om Playstation 4-statistisk, vilket kanske inte är så konstigt då konsolen sålt i över 106 miljoner exemplar. Sony-chefen Jim Ryan har sagt att de tror att PS5 kommer få en bättre start än PS4 och klå konsolens första räkenskapsår. Det innebär att Playstation 5 ska sälja över 7 miljoner ex innan april nästa år. Läs vår PS5-recension här.