Som vi alltid har sagt: tiden går fort när man verkar i Japans undre värld. 8 december är det femton år sedan första Yakuza släpptes till Playstation 2. Hit kom det inte förrän drygt ett halvår senare, och den releasetakten har varit "typiskt Yakuza" under de här femton passerade åren.

Via sitt japanska Twitter-konto bekräftar Ryu Ga Gotoku Studio att de kommer hålla i en live-stream där de kommer tala om "framtida planer" för serien. Nyligen släpptes Yakuza: Like A Dragon i väst (efter att ha självklart ha funnits i Japan sedan januari), och det rörde om i grytan med ny huvudperson men framför allt för att det anammade turordningsbaserade jrpg-strider.

Med det sagt kan ju "framtida planer" innebära nästan vad som helst.

FZ recenserade nyligen sjunde Yakuza och trots ansatserna med nyheter övertygades Joakim Kilman inte helt och hållet. Det blev till sist en fin trea i betyg, men alltså inte utan förbehåll.

Like a Dragon är inte ett rakt igenom lyckat nytt steg för Yakuza-serien, men det har en energi som är smått smittande, och trots mina många invändningar mot spelets brister, så räcker den förvånansvärt långt.