När det visade sig att Cyberpunk 2077 skulle komma med den exklusiva digitala serietidningen Cyberpunk 2077: Big City Dreams om man köper spelet från GOG så gnölades det en del från vissa håll. Nu visar det sig dock att de som förhandsbokar spelet på Steam också kommer att få exklusivt material, medan Epic-varianten verkar bli utan plattformsexklusiviteter.

Det rör sig om en novell* vid namn "2AM — She Calls" som är skriven av CD Projekt Reds story lead Tomasz Marchewka. Novellen ska visa oss de hotfulla gatorna i staden och kretsar kring den föra detta Nightcity-polisen Frank, som numer jobbar nattskift med det minst sagt intresanta yrket "Combat Cab driver". Steam-versionen kommer dessutom komma med exklusiva digitala avatarer, affischer och en skrivbordsbakgrund.

Vidare kan de som oroar sig över digitala snoppar och snippor glädjas åt att Lukasz Babiel – chef för kvalitetstestning på CDPR – har bekräftat att vi kommer kunna censurera allt rajtan tajtan. Huruvida det kommer finnas någon form av censur eller nedtoning av spelets våld har dock inte bekräftats.

*Det rör sig alltså om en novell (kort berättelse), inte en engelsk "novel" (roman).