Utvecklaren 4A Games firar tio år sedan det första Metro-spelet släpptes, och det markerar de bland annat med ett inlägg på sin webbplats där de talar om det som varit och vad som komma skall.

Inte helt oväntat gled de in på nästa Metro-spel, som vi vet att de redan har börjat utveckla. Eftersom de numer är en del av Embracer Group och är knutet till dess dotterbolag Saber Interactive, har de börjat kolla på möjligheterna för multiplayer i det kommande spelet – något som Saber har stor erfarenhet av.

Det är dock tydliga med att fokus fortfarande ska ligga på singleplayer eftersom det är vad hela spelserien grundar sig i, och att eventuell multiplayer måste kännas logisk i Metro-världen. Som en relativt liten studio har de haft ambitionen att inkludera multiplayer tidigare, men aldrig tagit sig förbi prototypfasen.

Vidare berättar de att de vill expandera som studio, bland annat genom att skapa ett helt nytt AAA-varumärke som ska utvecklas jämte Metro-serien och som de nu håller på att anställa mer personal på Malta och i Kiev till. Vi får dock hålla oss till tåls angående vad det kan vara för något.