Vid midnatt slår paret Romeros Empire of Sin upp portarna på pc, Playstation 4, Xbox One och Switch. Snittbetyget för pc-versionen på jämförelsesajten Metacritic landar just nu på 69.

Det är dock betyg som far åt alla olika håll. Windows Central klämmer i med 4,5 av 5: "Sömlös blandning av genrer". Exakt samma betyg får spelet från The Gamer, som hyllar det för sin tillgänglighet samtidigt som det är "rikt och djupt" för genrekonnässörer. Shacknews klämmer i med 8 av 10, och konstaterar att teamet gjort något alldeles extra av den speciella settingen.

Betygen landar i de flesta fallen runt sexor och sjuor med kritik som "mycket buggar" (Cultured Vultures), "amatörmässigt interface" (Eurogamer Italy), medan New Game Network menar att spelets delar inte samverkar. PC Gamer med 49 är den publikation som ger klart lägst betyg.

Empire of Sin's many bugs, balance issues and competing systems undermine what could have been a novel mob management game.

FZ har också recenserat Empire of Sin och konstaterar kul men ful spritsmuggling.

Trots blodiga avrättningar, gänguppgörelser på öppen gata, prostitution, illegal sprithandel och hugg i ryggen lyckas Empire of Sin vara ett mysigt managementspel. Det gapar kanske efter lite för mycket och hade behövt mer tid (och/eller budget), men här finns trots buggar och snedsteg väldigt mycket hjärta. Må så vara att det är ett svart och svekfullt hjärta.