Snart tre år efter premiären uppdateras Sea of Thieves fortfarande regelbundet. Så kommer det fortsätta även under 2021, men istället för månadsvisa uppdateringar införs säsonger.

Den första säsongen börjar i januari och blir tre månader lång. Den inleds med ett live-event och en rejäl uppdatering, bland annat med en ny voyage där du med hjälp av ledtrådar letar efter ett försvunnet skepp. Samtidigt införs ett nytt progression-system som belönar dig även när du inte avslutar uppdrag. Man släpper också ett betalt season pass, eller "Plunder pass", med separata belöningar. Priset är okänt i nuläget.

Vidare berättar Rare att man slutar uppdatera spelläget Arena, kort och gott för att det har för få spelare. Det kommer finnas kvar och få nödvändiga uppdateringar, men inget nytt material.

Sea of Thieves har haft 11 miljoner spelare i år, och enligt Rare har antalet ökat stadigt för varje år. Man fick ett tillskott på 1 miljon spelare när spelet släpptes på Steam i somras. Fördelningen mellan pc och konosol är 50/50.

Sedan den något innehållslösa starten i mars 2018 har Rare uppdaterat spelet så att det blivit allt bättre. Eftersom det finns ingår i Game Pass finns få anledningar att inte testa det.