Efter att en Bannerlord-våg sköljde över FZ, när early access-versionen av Mount & Blade: Bannerlord släpptes, har det varit relativt tyst här på sidan. Hos Taleworld och i moddningsvärlden råder det dock närmare hysteri.

Den 20 november släppte utvecklaren Taleworlds Entertainment patch 1.5.4 till Bannerlord och följde upp de kommande dagarna med mindre buggfixar. Det råder ingen tvivel om att man fortfarande jobbar hårt på att färdigställa spelet, om än att det går lite långsamt. Du kan därför skatta dig lycklig att det finns personer som berikar hobby-riddaren med rikligt av modifikationer.

På den populära moddningsportalen Nexusmods, finns det i skrivande stund rund 2000 moddar. För den som saknar Prophecy of Pendor-tillägget från föregångaren Warband, kan du nu stilla din törst en aning. Nyligen släpptes bland annat Knights of Griffor, vilken lägger till en ny Pendor-inspirerad kultur till spelet.

När Taleworlds Entertainment beräknar vara färdiga med projektet är något oklart, men de har kommit en bra bit på vägen.