Playstation 5 var den stationära konsol som sålde bäst i Storbritannien i november. Det uppger undersökningsföretaget Gfk, skriver Games Industry. Den lyckas därmed peta ner Switch till andra plats, något som bara ska ha skett tre gånger de två senaste åren.

Märkligt nog sägs inte vilken plats Xbox Series X/S eller andra konsoler landar på, men uppenbarligen fick de vika sig för Nintendos omåttligt populära hybridkonsol. Det kan (men måste inte) vara så att det fanns för få Xbox Series till salu för att nå upp till Switch-siffrorna.

Populär.

Det framgår inte hur många konsoler som sålts, men det är värt att notera att det trots skriande PS5-brist ändå fanns tillräckligt många konsoler för att spöa Switch. Men Gfk uppger att november var den åttonde största månaden för konsolförsäljning och den näst största i fråga om intäkter, så med tanke på trycket efter både PS5 och Xbox Series X hade det säkerligen kunnat säljas många fler konsoler om det fanns några att köpa. Den bästa intäktsmånaden ska ha varit december 2013, när det kom in nya laddningar av de då månadsgamla PS4 och Xbox One.

Svårt att boka en PS5 eller Xbox Series? Du är inte ensam. Men i FZ-forumets massiva förbokningstråd för de nya konsolerna får du tröst, kan beklaga dig och kanske hitta tips om bästa butiken att hålla koll på om det ramlar in nya konsoler.