Activision Blizzard blev under 2018 av med sin ekonomichef Spencer Neumann när han istället började jobba hos Netflix, trots att han i sitt kontrakt med Activision förpliktat sig att jobba hos dem fram till april 2020, då Activision även hade kunnat besluta om de ville behålla honom i ytterligare ett år.

Nu anklagar Activision Netflix för att ha "poachat" Neumann, bland annat genom att erbjuda sig att betala alla eventuella rättegångskostnader och skadestånd åt honom. Det hela ska ha börjat när Neumann för Activisions räkning förhandlade med Netflix om ett partnerskap.

Activision säger att de blev tvungna att betala ut åtskilliga miljoner dollar för att undvika att fler chefer skulle säga upp sig på grund av händelsen, såväl som stora summor till den efterträdare som hastigt var tvungen att ta Neumanns plats.

Det är inte första gången Netflix är i hetluften angående norpande av andra företags chefer, och tidigare har både Fox och Viacom stämt dem. I det förstnämnda fallet beslutade domstolen att Netflix inte får försöka locka till sig kontraktsbundna anställda hos Fox i framtiden, medan det sistnämnda fallet fortfarande pågår.