CD Projekt Red har byggt ännu en storslagen spelupplevelse, konstaterade Fredrik Eriksson i FZ:s Cyberpunk 2077-recension och drog till med högt betyg. Många av våra kollegor delar uppfattningen att det är riktigt bra, och när betygssamlingssiterna Opencritic och Metacritic skrapat ihop ett 30-tal recensioner blir deras sammanräknade snittbetyg 92 respektive 91 av 100.

Det är snubblande nära The Witcher 3 som stannade på 92 respektive 93 av 100, och spelet belönas med toppbetyg från flera håll. Exempelvis God is a Geek (10 av 10), VG247.com (5 av 5), Windows Central (5 av 5, The Gamer (5 av 5) och VGC (5 av 5). Nästan alla hyllar spelet för staden, valfriheten och sidouppdragen, för att ta ett par exempel.

Samtidigt får det stå ut med ett par förhållandevis låga betyg, och det är framförallt buggar som sänker betyget. Pcgamer.com kallar det "absolutely sick with bugs" och nöjer sig med betyget 78 av 100. Gamespot är inne på samma linje och säger att de stötte på buggar i varje uppdrag. Man stannar på betyget 7 av 10. Lägst betyg så lär långt sätter Games Beat som stannar på 3 av 5 med samma motivering – buggigt. Värt att poängtera är att detta inte är några sågningar, betygen är fullt anständiga. Att de känns låga är för att de sätts på ett spel från CD Projekt.

Det ser ut som att samtliga recensioner gäller pc-versionen. Hur det fungerar på konsol och Stadia lär vi få anledning att återkomma till när det släppts. På torsdag.