En dag kommer Bioshock tillbaka, men det blir utan Ken Levine och Irrational, och istället i regi av nykomlingarna Cloud Chamber, men med "nyckelmedlemmar från Bioshocks originalteam".

Vi kan alltså räkna med en del förändringar, och jobbannonser (uppmärksammade av Twitter-kontot MauroNL) skvallrar mycket riktigt om att "Bioshock 4" kan bli något annat än vad vi är vana vid. Rollen som senior voice designer kräver någon med rollspelsvana, medan annonsen för lead systems designer skvallrar om en "emergent sandbox world", med "interaktiva system", "spelarväxande system" och "spelbalans och ekonomi". Rollspelsvibbarna blir starkare:

We would like you to help design the dialogue systems, asset pipeline, and tools for the project. This is an ambitious, narratively-driven project full of character and personality. Think of the possibilities!

En programmerare för AI ska handskas med "nya och ambitiösa saker med AI", så som "ett meningsfullt AI-system för stadsfolkmyller". Toto, jag tror inte att vi är i Rapture längre...

Nästa Bioshock har inget datum och när det avslöjades i fjol hade det flera år framför sig.