Control har sålt i över två miljoner exemplar, och enligt Remedy (via Wccftech) var november spelets starkaste månad hittills. Under 2020 har digitala försäljningen stått för 90 procent, och då nextgen-versionerna mer eller mindre kostar extra (*mutter*) lär spelet fortsätta sälja bra.

Remedy har siktet inställt på annat än Control. I dialog med investerare bekräftar den finska studion att deras nästa spel blir Vanguard, som till skillnad från teamets andra titlar blir free-to-play- och multiplayer-fokuserat med live action-service. Det låter inte särskilt Remedy-likt, men studion hävdar att världsbyggandet och den starka storyn kommer kännas väldigt "remedyeskt".

Första testerna har resulterat i positiv feedback, menar studion. Om spelet kan vi också läsa:

The Vanguard team's mission will be to challenge conventions and create a new breed of social, multiplayer Remedy experiences.

Finländarna gör också ett spel som finansieras av Epic Games, och man avslöjar att även om spelet helt och fullt bekostas av Epic så kommer Remedy att äga rättigheterna till det. Som om inte detta vore nog jobbar studion också på ett spel som äger rum i Alan Wake/Control-världen.

Så många spel, så lite tid.