Örnen har landat! Nu är Cyberpunk 2077 släppt, recenserat och i den stora forumtråden blandades första intryck med patch-kalabalik i natt. Några som är beredda med sina intryck är teknikkunniga Digital Foundry. Nåja, semi-beredda i alla fall. Gänget flaggar för att deras kod kom "betydligt senare" än för andra och därför har man inte kunnat gå på djupet med pc-analysen.

Klippen vi får se i videon undertill är därför CDPR:s egna, konstaterar Digital Foundry.

Både djupare pc-intryck och konsolskärskådning ska dock komma, men redan nu har man hittat "intressanta saker" med pc-versionen. Testet är gjort med ett RTX 3090-kort, och testarna konstaterar att det kommer bli viktigt att hitta optimala settings för alla "mainstream"-riggar.

Man menar att det "på många sätt är det nya Crysis", och att det känns som om spelet byggts i grunden med pc-formatet i åtanke med siktet på nydanande teknologi. Digital Foundry säger att det sett vrålsnyggt ut i trailers, men att det faktiskt ser ännu bättre nu. Med alla ray-tracing-effekter påslagna är det "sannolikt det snyggaste spelet hittills på pc". Stora ord. Tunga ord.

Videon går igenom olika ray-tracing-möjligheter, som förstås också är rejält krävande att köra på max. Att få det sådär grafikporrsnyggt™ och förvänta sig 60 fps kan med andra ord bli svårt. Men fortsättning följer alltså, och under tiden kan du kolla våra klipp från pc-versionen.

The stuff we want to produce will take time. This video is a "prologue' of sorts" where we share our first impressions of the pc game, using b-roll footage provided by CD Projekt Red.