Så kom dagen, eller rättare sagt natten, då Cyberpunk 2077 slutligen släpptes. Att intresset var galet framgår av hur många som samtidigt spelade titeln på Steam. Vi ska ha i åtanke att CD Projekt Red-titeln även släpptes via GOG, Epic Games och på PS4 och Xbox One, men bara på Steam spelade över en miljon samtidigt. 1 003 264 för att vara exakt, enligt Steamdb. Cybertungt.

I nuläget är det drygt 830 000 som lirar, så är du inte här och kommenterar ett "wow!" kan jag nog gissa var du är. Rekordet är svårslaget – 3,2 miljoner för PUBG – men Cyberpunk-siffran sticker ändå ut då blott tre titlar fått över en miljon samtidiga spelare. Counter-Strike: GO sniffar ibland på miljonen och toppen ligger på 1,3 miljoner. Dota 2-rekordet hittar vi strax där under.

Vi ska också ha i åtanke att Cyberpunk 2077 (just nu) är strikt singleplayer-fokuserat, medan trion ovan handlar om multiplayer-röj. Steam-recensionerna till CP2077 är i nuläget lite kluvna. 72 procent ger spelet tummen upp men det får mycket kritik för buggar och hur krävande det är.

Om du jobbar eller pluggar och inte har tid för spelande är vårt fullt legitima sjukintyg din vän.