Efter den fräna Cyberpunk 2077-kritiken mot framför allt (icke)flytet på Playstation 4 och Xbox One lovade CD Projekt oss att vi kunde lämna tillbaka spelet och få pengarna tillbaka. Gott så.

Problemet är att vi nu nås av rapporter om att Sony vägrar återbetalningar på Playstation-format, bland annat via forumet Resetera. Skärmdumpar läggs ut på chattar med supporten, som bland annat manar spelarna till tålamod och att vänta på uppdateringar till spelet.

Sony har en hård återbetalningspolicy. Har du laddat ner spelet är det i princip klart och betalt.

Sony-representanter säger sig förstå frustrationen – i synnerhet då CD Projekt lovat återbetala besvikna spelare. Eurogamer rapporterar å sin sida om vissa PS4-spelare (och Xbox-spelare) som faktiskt fått pengarna tillbaka, så det tycks inte vara rakt igenom nej från Sonys sida.

Det blev dock tydligt under ett konferenssamtal som hölls av CD Projekt (via Gameinformer) att det inte finns skräddarsydda planer för återbetalningar. Ledningen säger sig vara väl insatta i riktlinjer för både Sony och Microsoft – och antyder därmed att de inte sjösatt något särskilt avtal.

Meddelandet vi fick igår syftar alltså av allt att döma på återbelningspolicys som redan finns.