Det säger sig självt att viss hype kan uppstå när Kojima Productions, som fyller fem år idag, lovar att fira jubiléet med "några spännande uppdateringar". Särskilt som det nyligen stod klart att studion bekräftar ett nytt projekt efter det både fascinerande Death Stranding.

Tidigt i morse uppdaterades diverse sociala medier (här Twitter) med löfte om en parad med uppdateringar under de nästkommande timmarna, för att visa tacksamhet för spelarnas stöd.

Rafflande! Oj, oj, oj! Är det nu det händer?

Första "spännande uppdateringen" är en skrivbordsbakgrund föreställandes en Luden, Kojima Productions maskot. Av reaktionerna att döma – "allvarligt talat...", "Fan. Är det allt?", "Va?", "Var är det nya spelet!!!?", "Och...?", "Vilken besvikelse" – får Kojima Productions kämpa i uppförsbacke för att vinna över sina fans. Om inte de kommande "uppdateringarna" är mer spännande än så här talar en del för att de nog inte kommer att lyckas. Nåväl, vi får se. Fortsättning följer som sagt.

Nej, Kojima och kompani utlovade knappast ett nytt spel, men "spännande uppdateringar" kommer rimligen med vissa förväntningar. Följande timmar får avgöra om de infrias.