*Uppdatering: Microsoft har beslutat att betala tillbaka pengarna till de som köpt spelet till Xbox i Microsoft Store. Men spelet säljs fortfarande.

Ursprunglig nyhet: I natt stod det klart att Sony valt att plocka bort Cyberpunk 2077, som blivit hårt kritiserat på framför allt last-gen, från Playstation Store. Pengarna tillbaka om man inte är nöjd. Därmed gör man en U-sväng från att tidigare ha hållit hårt vid sin (också hårda) återbetalningspolicy.

Playstation 4 (och PS4 Pro) i all ära, men Xbox One-versionen har fått utstå allra mest kritik. I nuläget förs dock inga dialoger om att ta väck spelet från Xbox-shoppen, avslöjar Adam Kiciński.

Vi för i nuläget inga sådana diskussioner med Microsoft.

Det sa CD Projekt-vd:n kort till Reuters under fredagsmorgonen. Sonys beslut har förstås visat att detta kan komma att ändras. En "omfattande" patch sägs vara på gång i början av nästa vecka, och CD Projekt har lovat att göra allt för att återuppbygga förtroendet som har sargats.

Ser vi till Metacritic är pc-snittet fortfarande högt med stabila 87. På Playstation 4 och Xbox One är läget helt annorlunda, och båda versionerna snittar på svala 55 av 100. Ytterligare en försvårande omständighet är förstås också att det vara pc-spelet som recenserades vid embargosläpp.