Under Game Awards fick vi en ordentlig titt på den sydkoreanska Black Desert-utvecklaren Pearl Abyss action-rollspel Crimson Desert och dess öppna, väldigt vackra spelvärld. Nu har de släppt en ny video där producenten Daeil Kim går igenom trailern och berättar lite mer om vad det är vi ser (glöm inte att slå på undertexterna och missa inte Indiana Jones-vinken i slutet).

Han berättar bland annat att de lagt mycket krut på att världen ska vara vacker även på avstånd, så att spelaren utan problem kan se pittoreska bergstoppar i fjärran, vackra solnedgångar med volumetriska moln och även gräs som renderas lång bort – "Tro mig, att rendera gräs är inte enkelt," poängterar Kim.

Han går vidare med att tala om fenomenet Time Dungeons, där tiden böjs så fort man kommer in och där viktiga händelser kommer utspela sig. Han vill inte gå in i mer detalj, men vi kan nog vänta oss att några av spelets pussel kommer äga rum där.

De siktar på att göra spelets stridssystem varierat, och har därför inkluderat allt från wrestling-attacker till taekwondo-sparkar. Själva spelvärlden tycks vara en blandning av europeisk medeltid och en ordentlig dos fantasy. Det är ännu inte helt klart huruvida spelet fokuserar på singleplayer eller multiplayer, men det lär vi få reda på i god tid innan det planerade släppet "vintern 2021".