Veckan efter släppet av hett efterlängtade Cyberpunk 2077 har inte varit lätt för CD Projekt Red, men CD Projekt har även piskat upp kontrovers på annat håll. De driver nämligen den digitala spelbutiken GOG, som igår skulle ha börjat sälja skräckspelet Devotion.

Via Twitter meddelade dock GOG för några dagar sedan att så inte skulle bli fallet eftersom de mottagit "många meddelanden från gamers", med största sannolikhet kopplade till den Kina-kontrovers spelet gav upphov till när det inledningsvis släpptes under 2019.

Det hela grundas i en affisch som upptäcktes i spelet efter släppet som refererade till Kinas president och en viss gul björn som gillar håning. Detta upprörde många och spelet recensionsbombades tills den taiwanesiska utvecklaren Red Candle (alternativt spelets utgivare) tog bort det från Steam för att "rätta till misstaget", men det kom aldrig tillbaka.

GOG:s beslut ses dock inte med blida ögon, och kritiken haglar nu på Twitter från personer som anser att CD Projekt viker ner sig för att inte skada sin närvaro på den kinesiska marknaden.