Det fortsätter storma kring CD Projekt Red efter den synnerligen stökiga Cyberpunk 2077-releasen. En grupp jurister i Warszawa överväger att dra utvecklaren inför rätta för att ha lurat kunder i syfte att tjäna pengar.

Den polska advokaten Mikołaj Orzechowski säger (maskinöversättning) att han och ett antal kollegor undersöker möjligheten att stämma CD Projekt Red för "felaktig framställning" (en mildare form av bedrägeri) "för att få ekonomiska fördelar", och att han välkomnar andra att ansluta sig till honom. Det som fick advokaterna att skrida till verket var Sonys beslut att ta bort spelet från Playstation Store, skriver man. Det är ännu oklart om det blir någon stämning.

Den här frameraten och grafiken fick vi inte se förrän Cyberpunk 2077 var släppt.

Turbulensen kring Cyberpunk 2077 beror huvudskakligen på spelets skick på de äldre konsolerna, och att CD Projekt Red undanhöll detta från både recensenter och allmänhet innan spelet släpptes. Recensioner innan releasen fick enbart göras på pc, och inget material fick överhuvudtaget visas från konsolversionerna. Pc-versionen ser markant bättre ut än konsolversionerna, och det finns dessutom gott om uppgifter om frekventa krascher på konsol.

CD Projekts aktievärde har tappat mer än en fjärdedel efter lanseringen den 10 december, och låg i fredags på 271 zloty. När börsen öppnade på måndagsmorgonen fortsatte den sjunka.

I lördags kom en hotfix (version 1.05) med en flock buggfixar och förbättringar av både pc- och konsolutgåvorna. Men det lär behövas rätt många fler buggfixar för att plåstra om företagets skadeskjutna förtroende.