Ett av årets absolut trevligaste överraskningar i spelvärlden kom glädjande nog från Sverige och heter Teardown. Det befinner sig just nu i early access, men med det sagt känns det redan nu som en förhållandevis polerad och komplett produkt.

Version 0.5.2 släpptes för några dagar sedan, och den inkluderar bland annat det nya spelläget Challenges, som består av utmaningar i de två kategorierna Mayhem och Hunted. Challenges fanns faktiskt med i spelets tidigare alfatester, men försvann därefter ett tag för att omarbetas.

Mayhem går kort och gott ut på att förstöra så många voxlar (3D-pixlar) som möjligt på en minut, förslagsvis med hjälp av de bomber man utrustas med, men även genom att förbereda det hela genom att strategiskt placera ut gastuber och dylikt. I Hunted är vi jagade av en förbannad helikopter, och målet är att plocka upp så många slumpvis utplacerade värdesaker vi kan innan vi trillar av pinn.

Ni har säkert sett klipp av spelets tillfredsställande, förstörelsebaserade gameplay, men har ni inte det kan ni med fördel ta en titt på Calles fredagsstream från en tid sedan, där han tacklade några av uppdragen. Missa heller inte att snacka loss i forumtråden.