Utvecklingen av Star Citizen och det ackompanjerande singleplayer-spelet Squadron 42 har pågått i en herrans massa år, och en av punkterna som utvecklaren Cloud Imperium Games har fått mest kritik för under årens lopp är den bristfälliga kommunikationen.

De har länge pratat om en ny roadmap-funktion som ska göra det enklare för utomstående att se vad de jobbar på och när det kan tänkas implementeras i alfaversionen av spelet, och nu har denna funktion äntligen lanserats. Det rör sig om en interaktiv tabell där alla olika team i företaget så småningom ska läggas till, där man kan se vad de (troligen) kommer att jobba med under de kommande fyra kvartalen.

I en separat vy ser man även vad de planerar att lägga till i nästa patch, vilket i skrivande stund är alfaversion 3.13, som kommer första kvartalet 2021 och bland annat inkluderar två nya skepp, visuellt slitage på skepp i takt med att de blir äldre, de grundläggande systemen för hackning samt valet att som brottsling ge upp istället för att bli sönderskjuten av säkerhetsstyrkor.

Storchefen själv, Chris Roberts, tog även tillfället i akt att publicera ett av sina sedvanliga "Letters from the Chairman", där han talade om året som gått, den nya roadmapen och framtiden för projektet. I brevet poängterar han att Squadron 42 kommer att släppas när det är klart och att han inte är villig att släppa det för tidigt bara för att hålla en deadline.

Han har sett många efterlängtade spel släppas för tidigt under årens lopp och vill inte svika alla som jobbat hårt på spelet genom att göra samma sak. De kommer heller inte visa upp något mer gameplay från Squadron 42 innan de befinner sig närmre ett släppdatum som de är säkra på att de kan hålla.