Kinesiska Tencent har dragit fram som en virvelvind genom spelvärlden under de senaste åren och köpt in sig spelstudior samt utgivare till höger och vänster. Ett av dessa uppköp gav dem majoritetsägande av Leyou Technologies, som i sin tur äger en majoritet av Warframe-utvecklaren Digital Extremes.

Detta ledde av förklarliga skäl till en hel del oro bland Warframe-spelarna om att det nya moderbolaget skulle börja styra spelets utveckling, men det tillbakavisar nu Digital Extremes i ett öppet brev till spelarna.

I det säger de att en av deras stöttepelare är transparens och att de därför vill förklara att de trots uppköpet kommer bibehålla sin kreativa självständighet och att de inte väntar sig några som helst förändringar av hur Warframe utvecklas och hur studion sköts.

Fokus kommer fortfarande ligga på att lyssna på fansen och forma spelet efter deras feedback, och de påpekar att Tencent historiskt sett varit bra på att lämna sina utvecklingsstudior ifred och respektera deras kreativa beslut.