Keiichiro Toyama är skaparen av Silent Hill och en av de personer som hjälpt till att forma hela skräckgenren. I början av månaden rapporterade vi att han efter 20 år hos Sony lämnat företaget för att istället starta den egna spelstudion Bokeh Game Studio tillsammans med några andra branschveteraner.

Tillsammans har de inte bara spel som Silent Hill på meritlistan, utan även The Last Guardian och Gravity Rush, så det var inte helt självklart vilken genre deras första spel skulle placeras i. I en intervju med IGN Japan har dock Toyama pratat lite om det kommande debutspelet, som han säger är att action/äventyrsspel med skräcktema som fans av hans tidigare verk kommer att gilla.

På frågan om det kommer luta mer åt den rena skräck vi upplevt i Silent Hill eller det mer övernaturliga animé-temat i Gravity Rush så sade han att det är mer skräckorienterat samtidigt som de siktar på en bredare upplevelse snarare än bara ett "hardcore-skräckspel".

Spelet utvecklas med PC som ledplattform, men de vill släppa det till så många konsoler som möjligt. Utvecklingen är i ett tidigt skede och de siktar i dagsläget på att släppa det 2023, men han tillägger att de kommer dela så mycket de kan av spelets utveckling så att fansen kan följa med.