Speedrunners i any%-kategorin är ständigt på jakt efter nya sätt att tjurrusa genom spel med hjälp av metoder som utvecklarna inte hade tänkt sig, men frågan är om japanska speedrunners av Dragon Quest III inte tagit det hela lite väl långt. De har nämligen upptäckt att en specifik glitch blir lättare att utlösa om Famicom-konsolen (japanska NES) är väldigt varm eller väldigt kall.

Detta har lett till att de gör allt från att omge konsolen med ispåsar till att ställa den på kokplattor. Enligt Kotaku ska speedrunnern Hitshee ha slagit rekordet i november, bland annat genom att höja konsolens temperatur till 50–80°C och på så sätt göra dess minne mer instabilt. Detta ökar i sin tur chansen för en glitch som utlöses genom att göra en sparning och snabbt stänga av och på konsolen samtidigt som reset-knappen hålls intryckt, vilket avslutningsvis kan utnyttjas för att ge alla gruppmedlemmar maxade "stats".

I denna Twitch-stream från ett speedrunning-event i helgen kan vi se hur Hitshee använder metoden för att först skynda sig igenom spelet och sedan steka mat på kokplattan (27:16). Under samma event slog även Pirohiko Hitshees rekord, och han ska också ha använt sig av en värmeplatta.