Longqi Bangbangtang är en välkänd "content creator" i den kinesiska Soulsborne-communityn, och i en nu borttagen video delade han med sig av vad han påstod var information om kommande Elden Ring, och inkluderade till och med lite konceptkonst som sades komma från spelet. Videon är som sagt borta nu, men Reddit-användaren kevinD26 kommer till vår undsättning med en summering av vad som sades.

I videon sade Longqi bland annat att spelet i grund och botten blev färdigt under den första halvan av 2020 och att de nu polerar det inför ett släpp som han är ganska säker kommer ske under 2021. Vidare beskriver han spelet som väldigt likt Dark Souls fast i en öppen spelvärld (vilket vi visserligen redan visste) som baseras på världsträdet Yggdrasil från nordisk mytologi, och det förekommer även referenser till keltisk mytologi.

Vi ska återigen få en svartklädd kvinna som axlar rollen som en motsvarighet till "The Firekeeper", men trotjänaren Patches ska däremot inte göra comeback, åtminstone inte i mänsklig form. De påstådda konceptbilderna ser ni nedan, och de tycks föreställa den rödhårige jätte vi såg i utannonseringstrailern från E3 2019 samt en kuslig hybrid mellan orm och människa.

Obekräftade uppgifter som dessa ska givetvis tas med en nypa salt, men det rör sig som sagt om en ganska respekterad medlem av Soulsborne-communityn, och vissa av uppgifterna har även nämnts tidigare av den italienska speljournalisten Francesco Fossetti.