Hollow Knight visade sig vara en av 2017:s absolut bästa spelupplevelser, och utvecklaren Team Cherry jobbar nu hårt med uppföljaren Hollow Knight: Silksong, som ser ut att bli mer av det goda samtidigt som det bjuder på lite nyheter.

Spelet pryder framsidan av det senaste numret av tidskriften Edge, och därifrån får vi nu en hel del information om spelet, men dessvärre inget släppdatum. Team Cherry pratade bland annat om att den nya huvudkaraktären Hornet är längre och mer akrobatisk än det första spelets protagonist, vilket innebar att de var tvungna att göra miljöerna större.

Fienderna har också genomgått en del förändringar, inklusive att göra dem smartare så att de inte längre kan luras utför stup. Lyckligtvis har Hornet förmågan att använda silke hon får genom att besegra fiender för att plåstra om sig och få tillbaka hälsa, och på det stora hela säger de att spelet har ungefär samma svårighetsgrad som föregångaren.

Om man vill ta en paus från det huvudsakliga äventyret kommer det finnas olika uppgifter att åta sig från andra karaktärer, inklusive sådana där man ska jaga rätt på en specifik fiende eller hitta en gömd plats.

Det finns mycket mer info i tidningen, och ni hittar en summering här.