Mycket av snacket kring Cyberpunk 2077 har handlat om vad du ska spela det på. Helst en kraftfull pc, eventuellt Playstation 5 och nya Xbox, men absolut inte på PS4 och Xbox One.

En aktör som det inte pratats så mycket om är Google Stadia, som med sitt molnspelande har andra förutsättningar än övrigt format. Teknikivrarna Digital Foundry har i ett färskt test djupdykt i just Stadia-versionen, och menar att den är "överraskande bra". Man har ställt den mot Xbox Series X-spelet och konstaterar att Stadia då och då trumfar Xbox-versionen rent grafiskt.

Upplösningen är överlag lägre i Stadia-fallet, men detaljrikedomen är i gengäld bättre. I fps-kampen vinner Xboxen som ger ett mer stabilt intryck. Stadia är dock, tja, stadig överlag.

While controversial in many ways, Cyberpunk 2077 is a quality game, but the hardware requirement to get a good experience is clearly onerous. This is where cloud systems like Stadia offer a distinct advantage - and while not perfect, the quality of this port is definitely very decent.

En video säger dock mer än 1 000 ord, och här kan du själv se Digital Foundrys test.