För drygt ett år sedan avslöjades Path of Exile 2 som ska röra om rejält i både grafik- och gameplay-grytan. En beta var tänkt att släppas i slutet av 2020, men du-vet-vad kom i vägen. För PC Gamer avslöjar Grinding Gear Games att de siktar på en skarp release under 2022. Varför inte 2021? Tja, du-vet-vad fortsätter att ställa till det i världen, så också för studion från Nya Zeeland.

Grinding Gears Chris Wilson "hatar" att skylla på covid-19-skäl, men han är så illa tvungen.

I hate to blame covid for stuff, but that is a big part of it at the moment. We have had difficulty hiring internationally because the borders to New Zealand are closed, so that has curtailed the exponential growth of our asset creation team a little bit.

Utvecklingen har inte gått så snabbt som teamet önskat, men man hoppas få upp farten rejält under 2021 och i slutet av året hoppas man kunna ringa in releasedatumet på ett tydligare vis. Vi ska dock inte hänga alltför mycket med våra huvuden då en ny expansion till första Path of Exile blev officiell tidigare idag, med release i januari till både pc och konsolerna.