Peter Moore har bland annat varit chef för EA Sports och VD för fotbollslaget Liverpool FC, och är idag chef för mobilsportspel på utgivaren Nifty Games. Han var chef för EA Sports när de först introducerade Fifa Ultime Team-kortpaketen i Fifa 09, och därför har Gamesindustry passat på att fråga honom vad han tycker om lootlådor som dessa i dagsläget.

Moore svarar att han inte alls tycker att de kan liknas vid hasardspel, utan vill istället dra paralleller till samlarkorten man fick med cigarettpaket på 20- och 30-talet samt de "turpåsar" med godis och leksaker han själv köpte i sin barndom. Denna ovisshet om vad man skulle få tror han är vad som gjort videor av personer som öppnar paketen så populära.

Folk älskade det. Jag tror att den där känslan av ovisshet och 'Vad kommer man att få?', och sedan pang kom Ronaldo eller Messi fram, den är fantastisk.

Vidare pekar han på att man alltid får något och att man aldrig öppnar ett paket som inte innehåller några spelare. Han förstår dock varför denna företeelse granskas och får kritik, men säger samtidigt att han tycker att EA är bra på att ta emot feedback och sedan ändra eventuella snedsteg.