Playstation 5 må vara populär, men alla är inte förtjusta i att den bara säljs i vitt. Så custom-målade svarta, PS2-inspirerade Playstation 5-konsoler är en väldigt bra affärsidé. För bra, visade det sig i helgen.

När företaget Sup3r5 började ta emot beställningar på såna konsoler i fredags tog de snabbt slut, trots en prislapp på 649 dollar – 200 dollar över riktpriset. Det skriver Video Games Chronicle. Irritation uppstod när folk upptäckte att de hade betalat men inte fick någon beställningsbekräftelse.

Den här bilden möter dig när du går in på företagets site.

Sen gick saker överstyr, och företaget gjorde på fredagskvällen ett uttalande där de sa att de skämdes över lanseringen. Sen dök konsolerna upp på Ebay för 5 000 dollar (drygt 41 000 kronor), trots att Sup3rS inte ens börjat skicka ut dem än. Och några timmar senare gick företaget ut med beskedet att alla ordrar avbrutits och att köparna kommer få sina pengar tillbaka, detta efter att medarbetare fått "trovärdiga hot mot sin säkerhet". Och som avrundning försvann företagets Twitter-konto i söndags.

Återstår att se om de vågar sig på ett nytt försök med svartlackade, PS2-inspirerade PS5:or igen framöver. Eller om du får sköta omlackningen själv. Om du lyckats få tag på en PS5:a, vill säga.