Att Cyberpunk 2077 inte höll godkänd teknisk kvalitet på de äldre PS4 och Xbox One är de flesta överens om. Och nyss släppte CD Projekt Reds medgrundare Marcin Iwinski en video där han säger att styrelsen - inte medarbetarna - bär ansvaret för spelets skick.

Iwinski säger att konsolversionerna inte lever upp till studions egna kvalitetskrav. Han ber om ursäkt för skicket, och han lovar att ledningen kommer göra sitt bästa för att vinna tillbaka vårt förtroende.

Han går också in på hur recensionsprocessen gick till. Spelet utvecklades primärt till pc, och han säger sig vara nöjd med den versionen, även om den inte är felfri. Att föra den till de äldre konsolerna visade sig vara mycket svårare än de först trodde, men rappa framsteg fick dem att tro att de skulle få till en bra produkt och releasedatumet bestämdes. Men på grund av covid, hemmajobb med mera lyckades man inte, och det förklarar skicket, enligt Iwinski. Däremot berör han inte det faktum att CDPR valde att ändå sälja spelet till orignal-PS4 och -Xbox One, trots att de alldeles uppenbart kände till skicket.

Som tröst för eventuella sorger går han igenom vad som väntar framöver. Först och främst blir det buggstädning för att fixa de grövsta problemen, och sen följer gratis nytt innehåll. Next-gen-uppdateringarna för Playstation 5 och Xbox Series ska släppas under 2021, säger han, men inte förrän under andra halvåret.

Roadmappen för Cyberpunk 2077.