Att det kan vara svårt att leva vidare efter apokalypsen har vi lärt oss av Fallout-spelen. Men för Fallout 76-entusiasterna Free State Militia är det lika svårt att leva vidare på Facebook. Nyligen stängdes gruppens Facebook-sida av – för andra gången.

Inte heller den här gången har de av allt att döma fridsamma Fallout 76-spelarna fått någon förklaring av Facebook. Gruppen stängdes av första gången i höstas, och kort efteråt lyfte Facebook ban-hammaren och släppte in medlemmarna igen. Men så har vad vi vet ännu inte skett den här gången. Förra gången stängdes de av efter att Facebook skruvat åt regelverket för grupper, och det spekulerades i att ordet "milis" kan ha ställt till det. Den här gången spekuleras det kring att förra veckans politiska turbulens i USA kan vara orsaken till att vissa algoritmer tar i med hårdhandskarna. Men det är en gissning.

Gruppledaren Bobby säger till Polygon att man tröttnat och framöver kommer hålla till på Discord istället, där risken för plötsliga gruppavrättningar är mindre. Samtidigt förlorar man Facebooks enorma spridningspotential, men efter att ha hamnat på nyhetsplats två gånger på ett par månader har stackars Free State Militia kanske ändå fått tillräckligt med uppmärksamhet för att nå ut utan ansiktsbokens "hjälp".