I lördags publicerade Bloomberg en artikel om Cyberpunk 2077:s utveckling och stökiga lansering. Ett 20-tal mestadels anonyma medarbetare gav sin allt annat än smickrande syn på utvecklingen, och sa bland annat att de hade förväntat sig release först 2022 och att demon som visades på E3-mässan 2018 var "nästan helt och hållet fejk".

Det här håller inte CD Projekt Reds studiochef Adam Badowski med om. I en tweet bemöter han ett par av artikelns påståenden. Han förklarar att E3-demon visserligen skiljde sig från det färdiga spelet, men att detta är normalt för en demo så långt innan release, och att det inte är samma sak som "fake". Saknade features är en del av den kreativa processen, skriver han, och upplyser om att "work in progress"-märkningen finns där av just den anledningen.

Han håller med om att konsollanseringen inte var bra, men tillägger att man jobbar hårt för att fixa problemen både där och på pc. Men han säger att han är stolt över Cyberpunk 2077 "som spel och artistisk vision", och lägger till att... "Allt det här är inte alls vad jag skulle kalla katastrofalt."

Artikeln hävdar att "de flesta" av företagets anställda både visste och öppnet sa att spelet inte skulle vara klart under 2020. Badowski bemöter inte sakfrågan – huruvida spelet släpptes för tidigt – utan ifrågasätter istället trovärdigheten.

Du har talat med 20 personer, varav några före detta anställda, och bara en som inte är anonym", säger han. "Jag skulle inte säga att 'de flesta' av den mer än 500 man starka personalen öppet säger det du påstår.

Förra veckan bad CDPR:s medgrundare Marcin Iwinski om ursäkt för det skick Cyberpunk 2077 släpptes i, och sa samtidigt att det var styrelsens ansvar. Spelet har fått många fina betyg, framförallt på pc, men är en prestandamässig katastrof på framförallt originalversionerna av Xbox One och Playstation 4. Det är så illa att Sony plockat ner spelet från Playstation Store, och än finns inga besked om när den kan tänkas dyka upp där igen.

CD Projekt Red-aktien har tappat kraftigt sen spelet släpptes i december. Den låg då kring 400 polska zloty per aktie, och i dag hovrar den kring 250.