I det femte dlc-uppdateringen får vi en ny ledare, en ny civilization, ett helt nytt distrikt med två nya byggnader, samt ett färskt spelläge.

Ledaren är Kublai Khan, berömd sonson till Djingis och grundare av den kines-mongoliska Yuandynastin. Firaxis studios beskriver honom som ”jovialisk men hänsynslös, jo jag tackar jag. Fler detaljer om Kublai ska komma i en senare video.

Den nya civilisationen är Vietnam, som ska bli en fraktion som baserar sin kraft på ”kultur och terräng”. Dess ledare avslöjas inte, men ska vara en gudalik figur vars prestationer i livet blivit legendariska. Vi förutsätter att det inte blir Ho Chi Minh.

Spelläget ”Monopolies and Corporations” då – här berättar Frontier att det ska tillgängliggöra ett ”mer robust ekonomiskt gameplay” med stor vikt på industrier som ger fördelar till dina städer. Industrierna kan uppgraderas till Corporations vilka sin tur tillverkar produkter för börs- och hamn-byggnaderna. Total dominans av handeln ger sen ett Monopol som ger guld och Turism.

Spelets femte New Frontier Pass DLC kommer alltså 28 januari.