En remaster av superklassikern Diablo II har det tisslats och tasslats om i åratal, men förra året fick tisslandet lite mer substans i form av rapporter från påstådda källor nära Blizzard såväl som jobbannonser. Ryktena sade att det var Activision-ägda Vicarious Visions som jobbade på projektet, och nu har Activision låtit Blizzard absorbera Vicarious och dess ca 200 anställda.

Ständigt lika välinformerade Jason Schreier har kommenterat händelsen och säger att Vicarious jobbat med Diablo-varumärket tillsammans med Blizzard sedan förra året, inklusive en remake av Diablo II. Märk väl att han säger remake snarare än remaster, vilket troligen innebär att spelet ska återskapas från grunden snarare än bara putsas till med högupplösta texturer och andra moderniteter. Detta känns logiskt med tanke på vad som hände under utvecklingen av originalspelet, då dess källkod förlorades och nästan fick hela projektet att gå i stöpet.

Schreier säger även att samma Blizzard-team som gjorde utskällda Warcraft III: Reforged även skulle få ta sig an Diablo II-remaken fram till förra året, då Blizzard istället skiftade projektet till samma division som jobbar med Diablo IV. De ska tillsammans med vad som tidigare var Vicarious Visions nu jobba på remaken, som man kallar Diablo II: Resurrected.