Det har sagts att Capcom, efter Resident Evil 2 och 3, inte är färdiga med remakes. Men istället för att följa kronologin och gå på Code: Veronica ryktas det att den japanska speljätten har siktat in sig på en av seriens mest ikoniska titlar: Resident Evil 4. Det är visserligen något av en helig graal men annat tissel och tassel hävdar att man kommer bygga ut det legendariska äventyret.

Men det var då det, för nu nås vi av nya rykten.

Enligt en insider-rapport hos VGC har projektet genomgått enorma förändringar, och externa M-Twos roll ska ha blivit mycket mindre. Istället ska Capcoms kärnteam ha klivit in, och därmed ska utvecklingen mer eller mindre ha börjat om från noll. Istället för 2022 tar man sikte på 2023.

På sätt och vis vore en reboot av utvecklingen helt i linje med Resident Evil 4-arvet, då originalspelet gick igenom flera kreativa omstarter innan det ställde actiongenren på ända.

Samtidigt ska vi komma ihåg att allt detta bara är rykten (om rykten). Det har å andra sidan inte varit ont om skarpa Resi-nyheter på senare tid, då rysliga Resident Evil Village släpps den 7 maj.