– Mit navn er Bond. James Bond.

Lär vi inte få höra när IO Interactive lanserar sitt nyligen tillkännagivna James Bond-spel. Men danskarna tänker göra sin egen tolkning av den ikoniska brittiska spionen, och själva sy ihop en berättelse istället för att basera spelet på någon av filmerna eller böckerna. Och det kan bli tal om en trilogi, säger IO Interactives Hakan Abrak i en intervju med DR.dk (maskinöversättning).

– Vi har fått lov att skapa vår egen digitala Bond, som inte kommer luta sig mot någon Bond-skådespelare. Vi kommer också med en helt nyskriven berättelse, och man kan lätt föreställa sig att det kan komma en trilogi ur det.

Att den danska studion lyckades knipa de åtråvärda Bond-rättigheterna krävde långa förberedelser. Två år, närmare bestämt, och när man sen mötte EON Productions och dess ägare Barbara Broccoli och Michael G. Wilson lyckades man med dessa förberedelser, och med "skandinavisk charm" övertyga dem om att IO var rätt val.

Den danska Hitman-studion räknar nu med att svälla från 200 till omkring 400 anställda, där en hel del kommer hamna i företagets Malmö-studio. Och spelet kommer utvecklas både där och på huvudkontoret i Köpenhamn.

IO har ännu inte avslöjat när det första spelet ska vara klart, ej heller vilken sorts spel det blir. Men vi lär få anledning att återkomma till deras tolkning av agent nul nul syv.