Den senaste veckan har varit turbulent på aktiemarknaden när en subreddit utmanade blankomäklarna på Wall Street genom att köpa stora mängder Gamestop-aktier. Priset pressades upp flera hundra procent på bara några dagar och folk tjänade miljoner. Nu verkar dock det roliga vara slut. Efter en topp på 469,42 dollar per aktie vid 10-tiden idag är den nu i fritt fall och har tappat över 67 procent av värdet, just nu 153 dollar per aktie.

En av orsakerna är att aktieappen Robinhood tillfälligt förhindrade köp av Gamestop-aktier, samt andra som uppmärksammats på wallstreetbets, däribland AMC Theaters och Blackberry. Just nu råder det en lättare panik på subredditen där folk uppmanas att "hold the line".

Uppdatering 18:32
Enligt en artikel på sajten Marketwatch har Must Asset Management sålt av sitt innehav i Gamestop motsvarande 4,7 % av företaget, vilket också bidrog till det stora tappet. De gjorde en nätt på en dryg miljard dollar. Aktien har nu återhämtat sig något, den gick först upp till 310 dollar per aktie, för att i skrivande stund ligga på 265 dollar per aktie.