Gamestops aktie åker sedan en tid tillbaka bergochdalbana, men trots att resan inte gått i mål finns redan tecken på en Hollywood-film. Och vad annat är att vänta med sådan dramatik: aktievärdet har 20-faldigats på en månad, spåsparare har blivit rika och samtidigt gett Wall Street-proffs en knäpp på näsan. Det låter onekligen rätt mycket Hollywood-dramatik™.

Enligt nyhetssiten Dateline lyckades författaren Ben Mezrich redan förra veckan sälja in idén om en bok med titeln "The Antisocial Network" om händelserna. Och i fredags ska MGM ha säkrat rättighterna att göra film av boken, uppger källor till siten. Om det faktiskt resulterar i en film återstår att se.

Ben Mezrich har skrivit boken The Accidental Billionaires som låg till grund för filmen The Social Network från 2010 om Facebooks tillkomst.

Gamestops aktiekurs har på sistone liknat EKG-kurvan hos ett barn som ser sin första skräckfilm. Den låg kring 17 dollar för en månad sen, och började hastigt stiga under förra veckan och toppade 347 dollar i onsdags. Dagen därpå dök den till 193 dollar, för att på fredagen stanna på 325 dollar. Och efter öppningen i dag fortsätter dramat – aktien låg på 274 dollar när denna nyhet publicerades.

Sån dramatik är förstås oemotståndlig för Hollywood, så om du gillar att chansa med pengar kanske du ska sätta en slant på att filmen faktiskt blir av.