Silent Hill-fansen slets mellan hopp och förtvivlan under ett extra ryktestätt 2020. Det tisslades om två nya Silent Hill-spel: en mjuk reboot och en Kojima-comeback. Det tasslades om att Sony ville köpa loss Silent Hill, Metal Gear och Castlevania från Konami. En nordamerikansk PR-representant från Konami hällde dock vatten på rykteselden och påstod att allt var falskt.

Och nej, ryktena har faktiskt inte resulterat i något konkret. Än. Kanske ändras det i sommar?

I en numer nedplockad Youtube-film (oklart varför) från Al Hub intervjuas Silent Hill-kompositören Akira Yamaoka. Bland annat Siliconera uppmärksammade klippet, med titeln "New Silent Hill Game?", innan det togs ner. Där säger Yamaoka att hans nya projekt sannolikt avslöjas i sommar. Kompositören är fåordig men antyder att projektet är något vi har "hoppats på".

I think it's the one you're hoping to hear about.

Yamaoka har gjort mer än Silent Hill under sin 30 år långa karriär, och på senare år har han till exempel jobbat på färska The Medium, World of Tanks och i en Silent Hill-crossover (hmm!) med Dead by Daylight. Han är dock mest känd för att ha komponerat musiken till åtta Silent Hills.