Dualsense hyllades närmast unisont när Playstation 5 släpptes i höstas, men det står alltmer klart att en del har så kallade "drifting"-problem med kontrollen. Det vill säga: trots att du inte rör vid en av spakarna beter sig kontrollen som att du ändå gör det. Det är oklart hur utbredda problemen är men googlar du "drifting" och "Dualsense" blir det tydligt att vissa har problem.

Jag råkade själv ut för det i januari. Lyckligtvis verkade det bara varit något damm eller liknande som kommit in under ena spaken, men jag har aldrig haft problemet med någon Dualshock.

Amerikanska advokatbyrån Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith undersöker nu möjligheterna att göra en rättssak av det hela, och vill att drabbade PS5-spelare ska fylla i ett formulär. Problemen började rapporteras redan strax efter releasen av PS5:an i november.

CSK&D is investigating a potential class action based upon reports that Dualsense controllers for the PlayStation 5 console can experience drift issues and/or fail prematurely. Specifically, it is reported that the joystick on certain PS5 DualSense controllers will automatically register movement when the joystick is not being controlled and interfere with gameplay.

Sony har ännu inte uttalat sig.

Om detta låter bekant är det för att Switchens Joy-Con varit en seglivad följetong, som handlat om just utbredda drifting-problem. Senast (men säkerligen inte sista) gången vi rapporterade om problemen gick EU-gruppen BEUC ut med krav om att Nintendo ska undersöka saken.