Nästa Battlefield-spel är planerat till slutet av 2021, och det ser ut som att Dice LA kommer ha ett finger med i spelet. Studions design director Justin Wiebe skriver i en serie tweets att han kommer jobba med varumärket Battlefield, och med ett sprillans nytt fullstort spel i serien på gång faller första gissningen på det.

Dice LA har aldrig gjort ett eget spel, utan fungerat som medarbetare på till exempel Battlefield 5. För ett år sedan tog ingen mindre än Vince Zampella (Infinity Ward, Respawn) över som studiochef, och uttryckte då ambitioner att göra ett helt eget spel och eventuellt ge studion ett nytt namn. Men nu verkar den alltså bli kvar i Battlefield-landet åtminstone ett tag till. Såvida de inte chockar spelvärlden med att själva koda nästa spel i serien, men det vore lindrigt sagt en sensation. Vi tror väl alla att Dice i Stockholm håller stafettpinnen för denna prestigetitel.

Ingen vet än vilken settingen blir för årets Battlefield. I de två senaste titlarna har första och andra världskriget avhandlats, så kanske blir det något annat denna gång. Framtid igen? Eller oprövad mark som kalla kriget? Var vill du strida i nästa Battlefield?