Det svenskutvecklade survival-spelet Valheim målar upp en karg och brutal värld, men har tvärtemot fått en bördig och lysande early access-inledning på Steam. En miljon har redan sålts.

Skövdebaserade Iron Gate lutar sig knappast tillbaka utan har istället redogjort för en rik satsning under resterande del av 2021. Man är försiktig med konkreta släppramar eller vad ens uppdateringarna innebär i detalj. Den första, kallad "hearth and home", låter klart som en utbyggnad för hemmakära medan den tredje, "ships and sea", har en mer äventyrlig aura kring sig. Skepp och vatten finns förstås redan, så här kan vi sannolikt räkna med fler möjligheter.

Däremellan väntar "cult of the wolf" (hmm?), och sista bekräftade uppdatering för året är "Mistlands", nya platser med ett nytt ekosystem. Det låter helt klart som en Stor Grej™.

"Om Oden vill" kommer det faktiskt ännu mer i år. Iron Gate listar bland annat förbättringar för strider, månfaser, sandlådeläge, multiplayer-interaktioner och... Munin? Som sagt går teamet i dagsläget inte in på djupet av sin roadmap så det återstår att se vart den tar vägen.