Som de flesta storspel sålde Cyberpunk 2077 rejält bra när det släpptes. När analytikerna The NPD Group summerade vilka spel som dragit in mest pengar på själva spelförsäljningen i USA i december kom det tvåa. Men nu är smekmånaden alldeles uppenbart över, för i samma lista för januari 2021 rasar spelet till 18:e plats.

Spelet fick massiv och återkommande kritik mot buggar, usel prestanda på svagare konsoler och att CD Projekt Red inte lät spelmedier testa konsolversionerna innan säljstart. Det känns inte omöjligt att det fått en och annan potentiell kund att avvakta.

Etta på januarilistan kom Call of Duty: Black Ops Cold War, följt av Assassin's Creed: Valhalla och Spider-Man: Miles Morales.

The NPD Group sammanställer intäkterna från både fysisk och digital spelförsäljning. De senare siffrorna kommer direkt från utgivarna, men Activision Blizzard och Nintendo redovisar inte digital försäljning, så listan är inte exakt vetenskap. Och den gäller alltså hur mycket pengar spelförsäljningen dragit in, inte antal sålda exemplar.