Den bristande tillgången av framförallt Playstation 5, men också Xbox Series X, tycks bestå fram sommaren och vi har tidigare skrivit om hur scalpers snor åt sig de få som kommer i lager. Detta har såklart skapat en frustration hos dem som fortfarande väntar på att få köpa en next-gen-konsol.

En scalper som Forbes har pratat med verkar dock oförstående inför kritiken dessa grupperingar får och menar istället att de tillhör en "extremt värdefull industri" som inte gör något moraliskt fel. Han jämför det med hur matvarubutiker köper mjölk från bönder och sedan säljer den dyrare till konsumenter.

There seems to be A LOT of bad press on this incredibly valuable industry and I do not feel that it is justified, all we are acting as is a middleman for limited quantity items.

Han fortsätter att framhäva det är en tjänst för konsumenter som annars kanske inte skulle kunna köpa åtråvärda produkter, då återförsäljare exempelvis öppnar upp för nya köp på obekväma tider. Att scalpers är en bidragande faktor till den bristande tillgången tycks inte bekomma honom.