Greedfall-skaparna söker speltestare till nya titeln Steelrising

Action-rollspelet Greedfall från franska Spiders fick ett rätt positivt mottagande när det släpptes. Vår egen recensent liknade det vid om Dragon Age skulle möta Pocahontas , men hyllade också ambitionsnivån.

Den relativt lilla studion håller nu på med sitt näsata spel, Steelrising, som vi skrev om redan i somras:

“Teasertrailern för Steelrising för tankarna på vindlande banor, både till den där allra första Cyberpunk-videon från 2013 och filmen Terminator. Men mest spektakulärt är att man lyckats återskapa revolutionsmålningen "Friheten på barrikaderna" av Eugène Delacroix, fast med en robot i blickfånget. Är det spelarkarktären, eller självaste Marie Antoinette? Allt är som sagt väldigt franskt. Det hela handlar tydligen om ett alternativt 1700-tal, där spelaren är robotlivvakt till drottningen. Kung Ludvig XVI har råkat släppa lös en hel armé av galna robotar, som måste stoppas.”

Nu meddelar Spiders att de söker testare till spelet, och det verkar som om vem som helst får anmäla sig. När, var och hur det hela drar igång återstår dock att se. Anmälan sker via det här Google-dokumentet, där du svarar på några frågor om din spelerfarenhet etcetera.

Specifikt nämner Spiders spel som Dark Souls, Darksiders, Bloodborne och Assassin's Creed Unity, vilket kan ge en fingervisning om vad man siktar på.