Svenska spelundret fortsätter förundra. Valheim är årets Steam-snackis med över två miljoner sålda ex, och som utmanar spelarantalet hos Steam-giganter som PUBG. Iron Gate AB levererar.

Vi kommer ta ett snack med Skövde-studion så missa inte att ta chansen att ställa dina frågor.

Några som redan talat med dem är PC Gamer, som konstaterar att det nu finns fler virtuella vikingar i världen än under storhetstiden för 700 år sedan. Early access och survival-spel går ofta hand i hand men på frågan om femmannateamet Iron Gate spelar mycket survival svarar de nej.

Henrik Törnqvist är en av studions grundare och lyfter snarare fram andra spel, så som The Legend of Zelda och Skyrim. Singleplayer-äventyr som har "något" de ville fånga i Valheim.

Vi ville ha mer känslan av den gamla skolans singleplayer-äventyrsspel, lite som äldre Zelda-titlar. Där du får utrustning genom att kämpa ner bossar. Vi tänkte att det skulle, eller hoppades i alla fall, smälta samman med survival-delarna. Och jo, det verkar ha fungerat.

Det kan man lugnt säga. I Valheim behöver du slå vissa bossar för att exempelvis låsa upp möjligheten till att bygga sig en hacka eller skaffa järn. Det ger spelet en kampanjkänsla.