Något som inte särskilt oviktigt på Steam är sammanställningen av användarrecensioner. Till höger på varje produktsida ser du begrepp som "very positive", "mixed" och (i värsta fall) "overwhelmingly negative". Alldeles under står utgivare och utvecklare. Det är sedan gammalt.

Nu har en utvecklare stängts av från Steam. Skälet? Namnet på studion är "Very Positive". Gamediscoverco lade märke till detta och deras teori var att utvecklaren försöker föra spelarna bakom ljuset, då typsnitten är snarlika och dessutom står i anslutning till varandra. Fulspel, alltså.

Den anonyma utvecklaren håller faktiskt med. I ett mail till Vice skriver hen:

I knew that reviews have a huge impact on the customer's decision. I noticed that the publisher/developer name is located really close to the reviews and has the same colour, and I decided to use it for my purposes.

Valve är alltså inte "very positive" och har slängt ut utvecklaren. Denna skriver på Twitter att det enda felet hen har gjort är att ha släppt ett riktigt dåligt spel. Very Positive menar att med den logiken så skulle även CD Projekt Red ha stängts av från Steam efter kritiken kring Cyberpunk.

Very Positive tycks ändå försiktigt positiv till en lösning. Vi får väl se.